Vatrogasci u Vogošći spasili psa: U šahtu je bio povrijeđen

2 Min Read

Vatrogasno društvo Vogošća na društvenim mrežama je objavilo kako su spasili psa na lokalitetu Blagovac.

– U poslijepodnevnim satima vatrogasci VD Vogošća dobivaju poziv od CZ općine Vogošća a kasnije i stanovnika da izvrše spašavanje psa iz šahta u ulici Blagovac koji je po informacijama dojavitelja bio u izrazito lošem stanju – naveli.

Kažu da su odmah izašli na teren, a s obzirom da je riječ o povrijeđenom psu, kontaktirali su i dežurnog veterinara i obavijestili o ovom slučaju.

– Po dolasku na lice mjesta naši vatrogasci nalaze odgovorne mještane koji su povrijeđenog psa uspjeli izvući, a ekipa vatrogasaca ga hitno transportuje do veterinarske stanice u Vogošći gdje ih je čekala veterinarka. Iako su navikli da svoj posao vatrogasca rade odgovorno sa puno ljubavi čineći sve što treba da spase što se spasiti može, vatrogasci VD Vogošća su ostali zatečeni profesionalnim angažmanom dežurne veterinarke Sanela Kavazović, kao i nesebičnom naporu koji je uložila da spasi psa – naveli su te dodaju:

– Vatrogasci VD Vogošća se vraćaju u bazu, a psa ostavlju u sigurnim rukama nadajući se brzom oporavku. S obzirom da se radi o lovačkom psu koji se izgubio naši vatrogasci su kontaktirali nekoliko lovaca sa teritorije općine Vogošća te im poslali slike psa u nadi da će pronaći vlasnika.

Share this Article