Zbog mačka propustila let i ostala bez 3.000 dolara

2 Min Read

Australka Ket Skot, koja živi u Kvinslendu, podijelila je video svog ljubimca, mačka Hauarda, koji je morao hitno posjetiti veterinara nakon neobjašnjive nesreće.

“Ne mogu sa sigurnošću reći što se tačno dogodilo i nemam puno fotografija tog jutra jer sam bila potpuno izgubljena”, rekla je djevojka za “Newsweek”.

Nakon što je Hauard izašao iz kuće, Skot je ugledala krv na krevetu i tepihu. Isključila je mogućnost sukoba s drugom mačkom jer mačak nije bio sklon nasilju.

“Konačno sam ga pronašla zgrčenog u jednoj od njegovih kartonskih kutija”, ispričala je vlasnica.

“Otišli smo kod veterinara i, kad je panika počela jenjavati, postalo je očito da nešto nije u redu s njegovim zubima i čeljusti”, kazala je ona.

Nakon nekoliko dana provedenih kod veterinara, na lijekovima protiv bolova, i rendgenskog snimanja, otkriveno je da je mačak slomio čeljust.

Veterinar je napravio operaciju čeljusti, koju je vlasnica platila čak 3.000 dolara, a mačak se oporavio nakon nekoliko sedmica.

Skot je u to vrijeme trebala letjeti iz Kvinslenda u Novom Južnom Velsu zbog razgovora za posao, ali morala je propustiti let zbog Hauardove nesreće.

On se u međuvremenu u potpunosti oporavio i opet je onaj stari veseli mačak.

“Malo je stariji i malo mudriji”, objasnila je vlasnica.

(Index.hr)

Share this Article