Brzom reakcijom dobrih ljudi maleni su mačići iz vreće – preživjeli! Monstrum ipak nije uspio u naumu…

2 Min Read

Kad se male ruke slože – čak pet života spasiti se može!

Maleni mačići koje su jučer pronašli naši čitatelji i odmah nas pozvali da im pomognemo s informacijama – preživjeli su.

I to svih pet koliko ih je bilo u vreći.

Podsjetimo, neki ih se monstrum htio riješiti na najlakši način pa ih je strpao u plastičnu vrećicu i bacio, onako tek okoćene, u travu, uz put prema Briševu.

Dvojica prijatelja, koji su baš tamo slučajno stali (i to u posljednji tren!) bili su prvi u liniji pomoći – neke su masirali da prodišu i odmah su ih odnijeli na toplo. Nakon toga zamolili su nas da pokušamo pronaći nekoga tko bi znao što s njima, a kad smo objavili članak javila nam se nesebična Magdalena s Bokanjca koja nije dvojila: isti je tren došla je po mačiće, odvela ih kod veterinara te u konačnici, svojoj kući.

– Kad sam ih vidjela na slici srce me steglo. Znala sam što moram napraviti iako imam i dva psa, i macu, i djecu, i brinem o baki. Ali svi u kući volimo životinje i jednostavno smo spontano odlučili. Moram se iskreno zahvaliti djelatnicima Veterinarske stanice koji su uvijek na usluzi i u ovakvim, nesretnim situacijama. Puno su pomogli – naglasila je Magdalena koja mačiće sad othranjuje na bočicu.

Za pomoć se i sama javila Udruzi UKV (Uhvati-kastriraj-vrati) Zadar čiji će volonteri uskočiti i vjerojatno ih idući tjedan preuzeti na brigu.

U svakom slučaju, priča je ovo koja je ipak dobila sretan završetak!

Share this Article