OŠTAR ODGOVOR IZ MOSTARA: „Istup Mehmedovića i Bičakčića poruka je da porodicu Izetbegović treba ukloniti s vrha SDA…“

2 Min Read

Čelnik SDA Bakir Izetbegović poručio je nedavnp kako je Trojka prodala ljudsko dostojanstvo stalnim odlascima na noge Dodiku i Čoviću. Optužio je i na međunarodnu zajednicu, poručivši da su pogazili sve principe koje su zagovarali.
Izetbegović ne odustaje od narativa da su se predstavnici Trojke i međunarodne zajednice udružili, a sve kako bi poluge vlasti predali Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

Te su Izetbegovićeve riječi izazvale oštre reakcije u redovima Čovićevog HDZ-a.

No lider HDZ-a i dugogodišnji strateški partner Izetbegovića Dragan Čović, ovoga puta nije izravno odgovorio Izetbegoviću, već je tu zadaću prepustio svojim medijskim perjanicama.

„Još i prije uspostave vlasti na federalnoj i državnoj razini, Bakir Izetbegović i SDA su pokušavali u javnosti kreirati narativ da su one bošnjačke stranke koje s pristale koalirati s legitimnim predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, ustvari izdajnici bošnjačkog naroda“, kazao je za stranačku RTV HB politolog Danijel Vidović, inače blizak Čovićevom HDZ-u.

„Gospodin Izetbegović očigledno ima problem unutar vlastitih redova i mislim da će ga imati još više. Pravi razlog nervoze Bakira Izetbegovića su medijski istupi gospodina Mehmedovića i Bičakčića, koji su praktički poručili da se obitelj Izetbegović treba ukloniti s čela stranke“, kazao je novinar Zoran Krešić, medijska perjanica Čovićevog HDZ-a.

Kolika je realna snaga nezadovoljnih članova saznat će se krajem godine, za kada je zakazan izborni kongres Stranke demokratske akcije.

-Istup Mehmedovića i Bičakčića poruka je da porodicu Izetbegović treba ukloniti s vrha SDA, kazao je Krešić.

(SB)

Share this Article