CVITANOVIĆ NA STRANI DODIKA: “Državnu imovinu dati entitetima, županijama, općinama, tamo gdje je život”

1 Min Read

“Ne bih ograničio priču o državnoj imovini samo na entitet Republiku Srpsku, već i na entitet Federacija Bosne i Hercegovine gdje je stotinu primjera uzurpacije državne imovine, baš kao i u Republici Srpskoj”, kazao je za BHT izaslanik u Domu naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Cvitanović se nada da se zbog nepostojanja saglasnosti o statusu državne imovine neće dogoditi blokade rada državnih institucija, mada one vise u zraku.

Smatra da će, uz pomoć međunarodne zajednice, ipak biti postignut dogovor.

“Osobno smatram da zemlja znači suverenitet. Zemlja znači država. Mislim da na razini Bosne i Hercegovine to ne bi trebalo biti nikome problem. Trebamo imati zakon o državnoj imovini koji će omogućiti da zemljom u potpunosti upravljaju oni koji vladaju na tom području, a to su entiteti, županije, općine. Čak nemam ništa protiv da potpuni vlasnik zemlje budu i jedinice lokalne samouprave, općine, gradovi. Jer tu se događa život. Najveći problem i najgora situacija je ovakvo stanje s državnom imovinom u Bosni i Hercegovini”, smatra Cvitanović.

Share this Article