Direktor škole, Aleksandar, godišnje spasi 30 napuštenih pasa!

2 Min Read

Naime, kako prenosi Telegraf, ovaj fenomenalni direktor već godinama pomaže onim psima koje ljudi masovno izbacuju iz automobila. Godišnje bar 30!
On ih nosi kući, udomljava ih, pa im nalazi novi dom! Takođe, mnogo je i onih koji izbacuju ženke pasa i mačaka u poodmakloj trudnoći. Njih Jovanović nosi kući, a kada stigne potomstvo, nalazi im dom.

– Odbačeni ljubimci stoje na putu, tu na Svetinji, na vrh brda kod spomenika, i čekaju vlasnike da se vrate po njih. Čekaju po nedelju, dve, čak i po mesec dana, kaže Jovanović za Telegraf i naglašava da ove situacije njemu možda i najteže padaju

Najčešće odbacivani ljubimci su nemoćna štenad, koje vlasnici ostave u kutiji ili ih jednostavno izbace uz magistralu kojom “zvižde” automobili. Druge najćešće odbačene životinje su buduće majke, i među psima i među mačkama. Tako je direktor Jovanović došao u situaciju da donese kući kucu koja se okotila i na svet donela 12 mladih.

Profesor i direktor Osnovne škole “Prota Stevan Popović” u Čumiću, čija dela podučavaju bar isto toliko kao i lekcije, kaže da ne želi da osuđuje ljude koji tako napuštaju svoje ljubimce i da taj problem mora sistematski da se reši, zakonom.

Za nas on je jedan veliki heroj! BRAVO!

Family

Share this Article