Dirljiva molba deke iz Srbije azilu da udomi njegovu kobilu Lolu: “Ne tražim ništa, samo OVO uradite”

2 Min Read

Emotivna i neobična priča o kobili Loli i njenom vlasniku, koja je objavljena pre nekoliko dana na Fejsbuk stranici Azila za konje “Staro Brdo” brzo je privukla pažnju i raznežila mnoge korisnike ove društvene mreže.

Naime, kako se navodi u objavi, azil je dobio informaciju da jedan deka želi da stupi sa njima u kontakt kako bi svoju kobilu smestio kod njih, što ih je iznenadilo, s obzirom na to da se ovakve stvari ne dešavaju često u Srbiji.

Otišli su da provere o čemu se radi, a ono što su tamo čuli i videli nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

“Kada smo tamo stigli, sačekao nas je deka koji jedva hoda, pomažući se štapom, i poveo nas do stare, već oronule štale kakve su se nekada gradile. U njoj divna, sitna kobila. Kaže, ovo je poslednji konj u selu, više nema nijednog. Ni on nju više ne može da čuva, jedva se i o sebi brine. Nema više ni snage kao nekad, stigle su ga godine i težak život, ne može ni da radi oko nje kao pre. Ali, uprkos svemu, ne želi da je proda. Ne želi da se o njoj loše brinu ili da je neko možda da u klanicu na kraju. Previše je voli. Iako bi tim novcem sigurno neki mesec imao da bolje živi, ne pada mu na pamet da to uradi, već želi da je smesti u azil, da bude na sigurnom. Ništa ne traži, ništa mu ne treba, samo da zna da je ona dobro. Toliko nas je sve to pogodilo, da i sa vama moramo da podelimo, a mi ćemo ga već obilaziti, da mu se nađemo kada zatreba”, poručili su iz azila i objasnili šta je sve potrebno kako bi Lola odmah dobila odgovarajuću negu.

Nesvakidašnja priča o Loli i njenom vlasniku pravi je dokaz neraskidive ljubavi i prijateljstva između čoveka i životinja.

Family

Share this Article