FORMA SE BRUSI ZA OLIMPIJSKE IGRE: Sjajnu Lanu Pudar na mitingu u Barceloni bodrila i ambasadorica BiH u Španjolskoj Danka Savić

2 Min Read

Najbolja bosanskohercegovačka sportašica, plivačica Lana Pudar, još jednom je oduševila plivački svijet nastupom na prestižnom plivačkom mitingu Mare Nostrum u Barceloni. Lana je jučer u trci na 200 metara leptir bila prva sa rezultatom 2:08:36 čime je ispunila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Sjajna Mostarka danas je kasno popodne nastupila i u finalu trke na 100 metara delfin i zauzela četvrto mjesto.

Nastup Lane Pudar na plivalištu u Barcelonu danas je pratila Danka Savić, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj. Ona se uoči trke srela sa Lanom i njenim trenerom Goranom Grahovcem, uručila joj cvijeće i poželjela uspješan nastup.

Nakon trke ambasadorica Savić se ponovo srela i razgovarala sa Lanom Pudar i trenerom Goranom Grahovcem. Lana je bila malo razočarana što se danas nije dočepala postolja, za što joj je nedostala 12 stotinki sekunde, ali je dodala da je konkurencija bila najjača moguća.

“Prva dva mjesta su osvojile Loiusa Hannson i Margaret Mc Naeil, obje olimijske i svjetske šampionke”, kazala je Lana.

Njen trener Grahovac podsjetio je na činjenicu da je naša šampionka sa svojih 17 godina bila 6 godina mlađa od najmlađe učesnice u današnjem finalu na 100 metara leptir stilom.

Inače Lana Pudar i njen trenerski tim nalazi se već nekoliko nedjelja u Španjolskoj, tačnije na visinskim pripremama u Sierra Nevadi. Lana je rekla da je oduševljena Španjolskom i da bi joj bilo drago ako bi u budućnosti jedan dio svog vremena mogla provoditi u ovoj zemlji.

U timu mlade šampionke sve je podređeno nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Ambasadorica Danka Savić im je na kraju poželjela da njihov ogroman trud, odricanja i sportska volja budu nagrađeni uspjehom na najvećem sportskom takmičenju na svijetu naredne godine.

(SB)

Share this Article