„BOŠNJAK MORA ISPRAVITI KIČMU…“: Pogledajte šta je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković “kao Bošnjak” rekao o projektu „Otvoreni Balkan“

1 Min Read

Lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nedavno je izjavama o mogućem pristupanju projektu „Otvoreni Balkan“ uzburkao javnost u Bosni i Hercegovini, poručivši da podržava taj projekt, ali “da se prvo mora završiti započeto iz Berlinskog procesa”.

Ovime je Konaković postao prvi političkih zvaničnik iz Sarajeva koji je dao podršku inicijativi nastaloj dogovorom predsjednika Srbije i premijera Sjeverne Makedonije i Albanije.

Zatim je dao jednu nevjerovatnu izjavu rekavši da bi unutar “Otvorenog Balkana” živjelo više od 5 miliona Bošnjaka što je potpuna besmislica, a čak je tu regionalnu inicijativu okarakterzirao kao “potencijalnu državu”.

Takav Konakovićev stav naišao je na burne reakcije u društveno-političkim krugovima u BiH, a tek što su se strasti smirile, Konaković nastavlja ispipavati puls građana poručivši kako je došlo vrijeme da Bošnjak ispravi kičmu…

Share this Article