ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ BACIO KARTE NA STO: Izlazi na megdan Bakiru Izetbegoviću!

1 Min Read

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović otkrio je u programu televizije Face da li će se kandidirati za mjesto predsjednika stranke na Kongresu koji će se održati u oktobru.

“Po pravilima SDA ne postoji mogućnost da se bilo ko sam kandiduje za predsjednika stranke. Očekujem da predsjednici odbora dobro razmisle koga će kandidovati. Do sada sam pokazao da imam hrabrosti i snage i da se ne bojim odgovornosti. Ako me kandiduju spreman sam da preuzmem odgovornost”, rekao je Mehmedović.

Dodao je da bi se SDA preporodila sa novim ljudima.

“Znam šta bih napravio kada bih postao predsjednik SDA. Bh. društvo se može ujediniti na jednoj bosanskoj ideji, a to je da je BiH bosanska stvar, ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvatska. Spajanje društva se može napraviti samo na ideji bosanstva i ubijeđen sam da se to može. Treba nam BiH bez etničkih podjela uz poštivanje etničkog kao kolektivnog. Mnogi se ne mogu identifikovati sa ovakvom SDA. SDA treba biti stranka prihvatljiva i za nebošnjake”, kazao je Mehmedović.

Share this Article