Bio nesretan mali pas. Živio je sa starom bakom u neredu. I na kraju se našao na putu (VIDEO)

2 Min Read

Zapušteno stvorenje jedva vidi kroz svo krzno – kada ljubitelj životinja ošiša svu dlaku, niko ne može vjerovati svojim očima.

Ovo je pas kojeg vidite na fotografijama, čije lice ne možete razaznati na prvoj fotografiji. Tako je bilo kada je pronađen.

Zvali su ga Julian. Julian je bio nesretan mali pas. Živio je sa starom damom u ovom neredu. I u nekom trenutku se našao na putu.

Bezoblično klupko džakova i prljavštine. Nigde ništa nisi mogao da razlikuješ. Životinja duh koja nikako ne bi preživjela ovako. Odbrojavanje je već počelo.
Nesretni Julian je imao sreće u svojoj nesreći jer je sada u rukama volontera Save a Greek Stray.

Dušek koji je prekrivao njegovo telo nije mogao da se iseče ni makazama, a veterinar ga nije mogao ni saslušati. Šišanje i šišanje je trajalo punih 5 sati . I tokom cijelog procesa, kako je izvijestio sindikat, nije ispustio ni zvuka. Uopšte se nije čuo, nije reagovao, stajao je i miran punih pet sati. Strpljivo je potpuno sjedio u rukama ljudi koji su se brinuli o njemu.

Ali kada je nestalo, transformacija je bila potpuna. Niko nije mogao vjerovati kakav se divno sladak mali pas krije ispod sveg tog krzna.

Džulijanovo je krzno postalo bijelo i pahuljasto.

Prekrasan novi bijeli mantil vratio mu je ne samo vid i pokretljivost, već i potpuno novo svjetlo i nevjerovatnu volju za životom. Srećom, stanje mu se iz dana u dan popravlja, ali ga poodmakle godine sprečavaju da pronađe porodicu. Zaista se nadamo da će ovaj nesretni veliki pas što prije dobiti svu ljubav i pažnju koja mu je ukradena!

Julianovu transformaciju možete pogledati u videu ispod:

Share this Article