On pronalazi iscrpljenu mamu. Pogledajte šta se dešava kada dotakne njene štence! (VIDEO)

2 Min Read

Pit Bul Rosie je živjela na ulicama Los Angelesa kada je Hagar iz Hope For Paws došao da je spasi.Kada su spasioci pronašli ovog psa lutalicu, nisu imali pojma da ima tajnu porodicu skrivenu u jarku.

Rosie je bila vidno potresena što je zarobljena i iznenada se našla u sanduku, ali je brzo prihvatila poslastice i neke nježne ogrebotine na glavi.

Hagar je primijetio da je nedavno dobila štence, pa ju je zamolio da mu pokaže gdje su joj bebe. Plašio se najgoreg kada ga je Rosie odvela pod autobus i ostala na mjestu.

Hagar je tada izvadila njegov telefon i puštala zvukove uplakanih štenaca u nadi da će ga Rosie odvesti do svojih beba. I ona je to uradila.

Tada je smislio pametan način da je uvjeri. Pustio joj je zvukove cvilenja štenaca na svom mobitelu. Kada je čula zvukove, otrčala je do mjesta gdje su bili njeni štenci.

Spas je stigao taman na vrijeme, jer je nekoliko minuta nakon što je Hagar smjestio Rosie i njene štence bezbjedno u svoj automobil i na putu do veterinara, počela je kiša. Ko zna šta bi se moglo dogoditi tim ranjivim štencima da nisu spašeni.

Svim njenim štenci je bila potrebna medicinska pomoć, ali su svi preživjeli!

Kada su bili dovoljno stari, svi Rosieni štenci – Faith, Champ, Samson, Shadow i Clyde – bili su usvojeni, ai Rosie je također bila. I sve porodice su održavale kontakt tokom godina. Koliko je to sjajno?

Zahvaljujući radu ovih odlučnih ljudi, Rosie i njene bebe su dobile priliku za srećan život.

XYZ

Share this Article