U ovoj priči, kada se jelen našao u nevolji, lovci spuštaju oružje da pomognu životinji. To je mogla biti najneobičnija interakcija između lovca i divlje životinje ikada, zar ne?

2 Min Read

U ovom zapanjujućem videu koji sada ima više od 27 miliona pregleda, dva lovca su vidjela jelena koji je bio zarobljen u dubokoj jami s blatom.

Ali umjesto da skinu životinju, odlučili su pomoći jelenu da ode odatle. Iako po prirodi nisu agresivni, susret sa jelenom ipak može biti opasan..

U jednom trenutku na snimku, jedan od lovaca je napravio pogrešan potez tako što se previše približio jelenu. Na njegovo iznenađenje, nasukana životinja je iznenadno napala koristeći svoje šiljate rogove.

Srećom, čovjek je dobio brze reflekse i lako je izbjegao iznenadni napad.

Jedan lovac je komadom debla podigao tijelo jelena iz blata, dok je drugi golim rukama pokušao podići i izvući divlju životinju.

Lovci nisu uspjeli u prvom pokušaju, na kraju krajeva, nije bilo lako podići losa. Ali nisu odustali, borbe je bilo previše jer se činilo da se i los mnogo opirao.

Nakon 45 minuta potpune iscrpljenosti, samo svojom grubom snagom, lovci su uspjeli uspješno izvući životinju iz duboke blatne jame.

Jelen je odmah nakon izvlačenja potrčao na slobodu.

Video je jasno dokazao da su lovci i dalje ljudi sa srcem pune ljubavi prema svima kojima je potrebna, uključujući životinje koje često love.

Kao što vidite, ova priča je najuvjerljiviji dokaz da nečiji postupci nisu nužno stvarni prikaz onoga što je. Dobrota i dalje postoji u ovom brutalnom svijetu; jednostavno trebamo vjerovati u to.

XYZ

Share this Article