Htjeli su zauvijek uspavati ovog psa. Ono što se sljedeće dogodilo promijenilo im je živote zauvijek!

2 Min Read

Pas stoji u kutu sobe ne želi nikome dozvoliti da se previše približi, ali sada gledajte šta radi čovjek u zelenom.

Čovjek je tog dana htela da donese kući novog ljubimca iz skloništa za životinje. Nije imao pojma da ga njegov budući mali prijatelj čeka iza metalne kapije.

Kada je pas u skloništu, može osjetiti kada se uslovi mijenjaju – posebno kada ga žele uspavljivati. Životinje osjećaju puno više od ljudi.

Edie je bila jedan od ovih pasa. Dovedena je u sklonište. Edie je bila toliko uplašena da bude u skloništu da je smatrana neprihvatljivom i stavljena na eutanaziju.

Srećom, ljubazna osoba je primijetila Edie i odlučila da neće dozvoliti skloništu da eutanazira ovog uplašenog psa.

Neposredno pre nego što je Edieina eutanazija bila zakazana, stigla je pomoć u obliku ovog čovjeka. Naravno, čovjek nije posebno tražio ovog psa, samo je htio kući dovesti novog ljubimca.

Prvi dio ovog videa je teško gledati. Edie je bila prestravljena. Zadrhti je i drhti od svake sitnice. Izgleda da zna šta bi se dogodilo. Edie ne želi nikome dozvoliti da se previše približi. Lajanje i pustoš su sve od straha.

Toliko se boji da ne zna šta da radi. Možete vidjeti kako joj se tijelo trese i laje da zadrži čovjeka koji se približava.

Konačno, Edie je uhvaćena u zamku tako da ne može pobjeći, a on sada može prići njoj.

Ubrzo počinju da grade malo poverenja među sobom. Počinje shvaćati da on nije tu da je povrijedi, već je tu da joj pomogne. Možete čak i skoro da otkrijete trenutak kada shvati da neće biti spuštena.

Polako, ali sigurno, čovjek je uspio smiriti psa i zadobiti njegovo povjerenje. Konačno je uspio pričvrstiti ogrlicu i Edie samouvjereno legne sa svojim novim drugarom i obasuta je zagrljajima.

XYZ

Share this Article