Krpelji su zamalo ubili ovog psa dok joj spasioci nisu priskočili u pomoć

2 Min Read

Kada kući donesete psa, smatrate obvezom brinuti se o njemu. Nažalost, neki ljudi ili zaborave tu dužnost ili se suoče sa situacijama u kojima jednostavno ne mogu brinuti o svom ljubimcu. Kao i puno vremena, pas ljubimac je onaj koji treba iskusiti.
Standardna njega, poput čišćenja od glista i buha, kao i preventiva protiv krpelja, postaje dio održavanja zdravog i uravnoteženog psećeg prijatelja. Ipak, kada je pas po imenu Belle u Južnoj Africi otkriven, bio je u groznom stanju. Činilo se da nitko nije pazio na Belle dugo vremena.

Kad je netko iz Area Led Pet Welfare ili CLAW pronašao Belle, bila je prekrivena kvrgama. Pomnijom procjenom, spasioci su otkrili da su te kvrge zapravo krpelji – stotine njih. Belle je bila toliko prekrivena njima da doista nije izgledala kao pas.

Krpelji su se okupili oko Belleinih očiju i ušiju i također su se hranili njezinom krvlju. Krpelji su pojeli toliko Belleine krvi da je bila anemična i nije mogla hodati. Volonteri CLAW-a brzo su odveli Belle veterinaru kako bi joj pružili potrebnu njegu.

Problem je bio u tome što je Belle imala mnogo krpelja na sebi pa bi uklanjanjem jednog po jednog sigurno prolila previše krvi. Umjesto toga, veterinar je upotrijebio čvrste lijekove protiv parazita da paralizira krpelje tako da su samo smanjili Belle. Bio je brz i također pouzdan.
Nakon uklanjanja krpelja, veterinar je morao promijeniti hranjive tvari koje je Belle zapravo izgubila jer je bila pothranjena.

Belle se konačno počela osjećati mnogo bolje. Opet je nalikovala normalnom kućnom ljubimcu i čak zadovoljila ženku koja ju je odlučila udomiti i pružiti joj stalni dom. Iako je Belle bila nadomak smrti kad je spašena, danas je više nego sretna, zdrava i uravnotežena te u brižnom domu.

Price o zivotinjama HR

Share this Article