Nakon spora sa Zvizdićem: Vulić traži obezbjeđenje za zastupnike iz RS

2 Min Read

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić uputila je inicijativu ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću u kojoj traži dodjeljivanje obezbjeđenja zastupnicima iz entiteta RS, a sve nakon verbalnog spora sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Denisom Zvizdićem na posljednjoj održanoj sjednici.

Podsjetimo, na sjednici ovog doma održanoj 19. aprila, došlo je do verbalnog spora između Vulić i Zvizdića.

Nakon što je Vulić Zvizdića optužila za nepoštivanje poslanika iz RS, on je optužbe odbacio uz riječi: “Više nikada meni nemojte pripisivati riječi koje ste sada rekli od Srbima. Napustiću politiku ako nađete riječi koje mi imputirati. Više nikada to nemojte uraditi.”

Vulić je danas saopštila da se poslanici SNSD-a osjećaju ugroženo nakon Zvizdićeve izjave.

“Dok ne utvrdite da su srpski poslanici sigurni, molim da nam obezbijedite posebno obezbjeđenje tokom boravka u zgradi Parlamentrane skupštine. Zaštita pripadnika bezbjednosnih agencija neophodna nam je ispred Kluba poslanika SNSD, tokom sjednica Predstavničkog doma, te na mjestima gdje god je Zvizdić prisutan zajedno sa Srbima”, navela je Vulić u inicijativi upućenoj Nešiću.

Ujedno, navela je i da je tog istog dana neko od gostiju u sali dobacio: “Aj, ba, dosta vas je više…”, za vrijeme izlaganja poslanika Milorada Kojića (SNSD).

Stoga je, između ostalog, zatražila i od Kolegijuma sekretara Parlamentarne skupštine BiH da u što kraćem roku utvrde identitet gostiju, službenika, savjetnika, tehničke podrške i svih osoba koje su boravile u sali Doma u vrijeme trajanja sjednice, ističući da je, bez obzira na veliki broj osoba, nedopustivo da poslaniku dobacuje i drugi poslanik, a kamoli gost ili zaposleno lice u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Kolegijum sekretarijata dostavio je spisak gostiju, ali bez preciziranja ko je dobacivao, stoga je Vulić zatražila da nastavak sjednice bude bez gostiju.

Share this Article