Spašavanja laneta koje će vam vratiti vjeru u čovječanstvo! (VIDEO)

2 Min Read

Zadivljujuće je vidjeti životinju u prirodi – kada ste na planinarenju, kampiranju… Još je posebnije kada vidite bebu životinju, poput lane!

Možda ćete imati sreće da bacite pogled na prve korake bebe jelena ili budete dio spašavanja lane koje će vam vratiti vjeru u čovječanstvo! Jer ponekad je mladuncima potrebna naša pomoć.

Čovjek je čuo glasan plač koji je dolazio iz njegovog vrta. Kada je otišao tamo, vidio je lane koje se nalazilo u velikim problemima.

Nije moglo proći kroz kapiju i bilo je prestrašeno. Pozvao je ekipu “Wildlife Aid”, koja je specijalizirana za takve slučajeve.

U videu iznad pogledajte kako zarobljenog Bambija iz stvarnog života spašava između željeznih kapija član organizacije Wildlife Aid, organizacije za spašavanje životinja u Velikoj Britaniji.

Uznemireni lane je cijeli dan zaglavio između gvozdenih rešetki kapije, dozivajući svoju mamu, koja nije bila previše daleko. Srećom, pomoć za divlje životinje je stigla da oslobodi jelenku od patnje.

A onda možemo vidjeti ponovno dirljivo okupljanje mame i mladunčeta dok skaču u zalazak sunca!

Video je pregledan preko 10 miliona puta, a neki su komentarisali:
Nevjerovatno kako se dobro osjećam zbog ovoga.
– Pa pogodite ko ide u raj? Onaj tip na snimku.
-Kakav neverovatan prizor koji grije srce, majka i beba su se ponovo spojili u divljini gdje im je mjesto!
-Radite neverovatan posao. Svijetu treba više ljudi poput tebe. Hvala ti
-Potpuno razumijem ekstremno olakšanje i nalet ljubavi koji ste osjetili. Divno je vidjeti kako te priroda čini sretnim da izgledaš i osjećaš se .❤️

XYZ

Share this Article