NAJBOLJI LIJEK ZA URINARNE INFEKCIJE

11 Min Read

Bol, pojačani nagon za mokrenjem, žarenje i mutna boja mokraće… Ako se suočavate s ovim
simptomima vjerojatno imate urinarnu infekciju. Infekcije urinarnog trakta, nakon infekcija dišnog sustava druge su po učestalosti u ljudskoj populaciji. Kako biste se riješili tih tegoba bitno je da na vrijeme prepoznate simptome i potražite prirodno, ali moćno rješenje. U nastavku teksta saznajte koji je najbolji lijek za urinarne infekcije.

URINARNA INFEKCIJA
Infekcija urinarnog trakta (UTI) može nastati u u njegovom gornjem i donjem dijelu -bubrezima, mokraćovodu, mokraćnom mjehuru i mokraćnoj cijevi. Urinarna infekcija može biti bolna i dugotrajna. Infekcije mokraćnog sustava obično se javljaju kada bakterije kroz mokraćovod uđu u mokraćne kanale i počnu se množiti u mokraćnom mjehuru. Liječnici uglavnom infekcije mokraćnog sustava liječe antibioticima. Ali, možete poduzeti korake kako biste smanjili šanse za dobivanje urinarnih infekcija. Pri tome je prvi korak uzimanje dodataka prehrani kao što je REGEN50 koji svojim probranim prirodnim sastojcima dokazano djeluju na ublažavanje urinarnih tegoba.

SIMPTOMI URINARNE INFEKCIJE
Simptomi urinarne infekcije gotovo su jednaki kod muškaraca i žena, osobito kada je u pitanju infekcija gornjeg trakta. Pored uobičajenih simptoma, kod urinarne infekcije donjeg trakta, muškarci mogu osjetiti i rektalnu bol. Uz ostale simptome, žene s urinarnom infekcijom donjeg trakta mogu osjetiti i bolove u zdjelici.

Infekcije mokraćnog sustava nisu uvijek praćene simptomima, ali kad se pojave mogu uključivati:

Snažnu i intenzivnu potrebu za mokrenjem
Osjećaj žarenja prilikom mokrenja
Često izlučivanje malih količina urina
Mutnu boju mokraće
Crvenu, svijetlo ružičastu ili smeđu mokraća
Intenzivan miris
Bol u zdjelici, kod žena posebno u središtu zdjelice i oko područja stidne kosti.
VRSTE INFEKCIJA MOKRAĆNOG SUSTAVA
Urinarna infekcija može se zamijeniti s drugim stanjima kod starijih odraslih osoba. Svaka vrsta infekcije urinarnog trakta može rezultirati specifičnim znakovima i simptomima, ovisno o tome koji je dio mokraćnog sustava zahvaćen.

Simptomi urinarne infekcije kada su zahvaćeni bubrezi (akutni pijelonefritis):

Bol u gornjem dijelu leđa i boku
Visoka temperatura
Treskavica i jeza
Mučnina
Povraćanje
Simptomi urinarne infekcije kada je zahvaćen mjehur (cistitis):

Pritisak na zdjelicu
Nelagoda u donjem dijelu trbuha
Učestalo, bolno mokrenje
Krv u mokraći
Simptomi urinarne infekcije kada je zahvaćena uretra (uretritis):

Osjećaj pečenja prilikom mokrenja
Sekret
URINARNE INFEKCIJE KOD MUŠKARACA
Većina urinarnih infekcija uzrokovana je bakterijom Escherichia coli (E. coli), koja je prirodno prisutna u tijelu. Bakterije u mokraćni kanal dolaze kroz uretru. Uretra je cijev koja odvodi mokraću iz mokraćnog mjehura kroz penis. Urinarne tegobe kod muškaraca češće su u starijoj dobi. Jedan od razloga je taj što je kod starijih muškaraca vjerojatnije da će razviti nekancerozno povećanje prostate, nazvano benigna hiperplazija prostate. gdje se mokraćna cijev spaja s mokraćnim mjehurom. Povećanje prostate može zagušiti vrat mokraćnog mjehura, što otežava slobodni protok mokraće. Ako se mokraćni mjehur ne isprazni u potpunosti, bakterije koje se obično ispiru mokraćom mogu se razmnožiti.
Ostali čimbenici koji mogu povećati rizik od urinarne infekcije su:

Smanjeno kretanje tijekom duljeg perioda
Nedovoljan unos tekućine
Nedavna operacija mokraćnog trakta
Dijabetes
Fekalna inkontinencija)
Analni sex (zbog izloženosti većem broju bakterija)
DIJAGNOZA I LIJEČENJE
Kako bi dijagnosticirao urinarnu infekciju liječnik može zatražiti uzorak urina kako bi provjerio sadrži li urin bakterije ili gnoj. Prisutnost gnoja jasan je simptom urinarne infekcije. Ako liječnik posumnja na povećanu prostatu, možda će napraviti digitalni rektalni pregled pomoću prsta u rukavici kako bi opipao prostatu kroz zid rektuma. Ako je dijagnoza urinarna infekcija liječnik će propisati antibiotske lijekove.

PRIRODNO LIJEČENJE URINARNIH INFEKCIJA
Kako bi se spriječile urinarne infekcije i tegobe najvažnije je smanjiti mogućnost ulaska bakterija u mokraćni sustav. Koraci koje možete poduzeti su:

Mokrite kad osjetite potrebu, ne odgađajte mokrenje
Pijte dovoljno tekućine, kako biste putem urina izbacili moguće bakterije
Kad je vruće i aktivni ste unesite dodatnu tekućinu
Nakon obavljanja toaleta brišite se sprijeda prema natrag
Održavajte genitalno područje čistim i suhim jer se bakterije razmnožavaju i nastanjuju u vlažnim područjima
Uzimajte dodatke prehrani
NAJBOLJI LIJEK ZA URINARNU INFEKCIJU
Urinarna infekcija se može držati pod kontrolom, a kao mjera prevencije preporuča se uzimanje provjerenih dodataka prehrani, kao što su kapsule REGEN50 su prirodne kapsule za regeneraciju prostate i urinarnog trakta te služe za prevenciju i otklanjanje simptoma vezanih uz bolesti prostate. Sadrže učinkovitu formulu osam prirodnih sastojaka koji su stoljećima poznati po svom snažnom protuupalnom djelovanju. Njihovo pozitivno djelovanje na prostatu, urinarni trakt te održavanje normalne razine hormona testosterona dokazano je u brojnim znanstvenim studijama. REGEN50 prirodna formula ima široki spektar pozitivnog i ljekovitog djelovanja na sve organe i dijelove tijela. Pokazale su se učinkovitim kod zdravstvenih tegoba poput teškog pražnjenja mokraćnog mjehura, učestalog mokrenja noću i danju, bježanja urina, urgencije, slabog mlaza mokraće, čekanja na početak mokrenja, isprekidanog mlaza, osjećaja nepotpunog pražnjenja, kapanja nakon mokrenja i bolnog mokrenja. Ako se koriste redovito, prema uputstvu za upotrebu one djeluju dugoročno i vrlo su učinkovite. REGEN50 ne izaziva nuspojave, registriran je kao dodatak prehrani te je odobren od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

REGEN50 STRONG djeluje na iste indikacije kao i REGEN50 s tim da sadrži veću i snažniju koncentraciju čak 12 aktivnih, prirodnih sastojaka koji su stoljećima poznati po svom protuupalnom djelovanju. STRONG formula je do četiri puta učinkovitija od sličnih proizvoda trenutno dostupnih na tržištu. O uzimanju kapsula REGEN50 ili REGEN50 STRONG osobito bi trebali razmisliti muškarci s ponovljenim ili učestalim mokraćnim tegobama i infekcijama.

URINARNE INFEKCIJE KOD ŽENA
Većinu urinarnih infekcija uzrokuju bakterije, ali neke uzrokuju gljivice, a u rijetkim slučajevima i virusi. Urinarni trakt čine bubrezi, mokraćovodi, mokraćni mjehur i mokraćna cijev. Većina urinarnih infekcija zahvaća samo mokraćnu cijev i mokraćni mjehur, u donjem traktu. Međutim, urinarne infekcije mogu zahvatiti mokraćovod i bubrege u gornjem traktu. Iako su UTI gornjeg trakta rjeđi od mokraćnih infekcija donjeg trakta, oni su obično i ozbiljniji. Urinarne infekcije su ključni razlog zbog kojeg liječnici savjetuju ženama da se brišu od naprijed prema natrag KRONIČNA URINARNA INFEKCIJA I LIJEČENJE
Kod starijih muškaraca, urinarne infekcije su dosta učestale te se povezuju sa povećanom prostatom kao i sa drugim bolestima koje dolaze s godinama. Infekcije mokraćnog sustava nešto su učestalije u žena nego u muškaraca. Kod žena koje su već jednom imale infekciju, veća je vjerojatnost da će se upala ponovno javiti. U većini slučajeva svaku infekciju uzrokuje druga vrsta ili soj bakterija. Neke bakterije mogu napasti stanice tijela i razmnožiti se, stvarajući koloniju bakterija otpornih na antibiotike. Kod žena sklonih ponovljenim upalama, potrebna je antibiotska profilaksa što znači da se nakon prvotnog izlječenja još šest mjeseci propisuje uzimanje niže koncentracije antibiotika. Žene koje češće tijekom godine imaju upale mokraćnog mjehura, trebaju napraviti urinokulturu da se vidi koja bakterija je prisutna i koji antibiotik je djelotvoran. Dva tjedna po završetku terapije treba napraviti kontrolu urinokulture da se vidi je li upala izliječena. Neliječena upala mokraćnog mjehura kod starijih osoba može vrlo brzo napredovati do upale bubrega i urosepse. Kod mlađih osoba je to rjeđe, ali svakako upalu mjehura treba liječiti, osobito kod trudnica.

Kako uzimanje antibiotika nikada nije bezazleno jer se može stvoriti rezistencija te može doći do narušavanja ravnoteže crijevne mikroflore vrijedi pokušati s prirodnim lijekovima kao što su REGEN50 kapsule. REGEN50 kapsule namijenjene su muškarcima i ženama svih dobnih skupina. Osim muškaraca i žena srednje i starije životne dobi, REGEN50 kapsule koriste i mlađi muškarci te žene radi održavanja normalne razine hormona i radi prevencije urinarnih tegoba te općenito cjelokupnog zdravlja mokraćnog sustava. Ako se koriste redovito, prema uputstvu za upotrebu one djeluju dugoročno i vrlo su učinkovite. REGEN50 kapsule ne izazivaju nuspojave, a prilikom kupnje nije potreban recept.

Mjere prevencije za žene kod ponavljajućih urinarnih upala

Dovoljan unos tekućine dovodi do češće potrebe za mokrenjem što pomaže u eliminaciji bakterija iz mokraćnih puteva te se smanjuje rizik od pojave infekcija.
Veći unos vitamina C čini urin kiselijim te stvara nepovoljne uvjete za rast bakterija koje uzrokuju infekciju. REGEN50 dodatak prehrani, pored ostalog sadrži i znatne količine vitamina C
Probiotici mogu pomoći u prevenciji infekcija mokraćnih puteva, bilo da se uzimaju samostalno ili u kombinaciji s antibioticima.
Uzimanje učinkovitih dodataka prehrani uz pridržavanje navedenih savjeta može prevenirati nastanak ponavljajućih upala mokraćnog trakta. uporabe toaleta. Uretra, cijev koja vodi mokraću iz mokraćnog mjehura prema vanjskoj strani tijela nalazi se blizu anusa. Bakterije iz debelog crijeva, poput E. coli, ponekad mogu dospjeti iz anusa u mokraćnu cijev. Odatle mogu putovati do mokraćnog mjehura i, ako se infekcija ne liječi, mogu zaraziti bubrege. Žene imaju kraću uretru od muškaraca i to olakšava bakterijama dolazak do mokraćnog mjehura. Spolni odnosi mogu uvesti bakterije u urinarni trakt. Za neke žene je vjerojatnije da pate od mokraćne infekcije i upale mjehura zbog genetike, odnosno anotomske građe. Žene s dijabetesom mogu biti u većem riziku zbog oslabljenog imunološkog sustava. Ostala stanja koja mogu povećati rizik uključuju hormonalne promjene, multiplu sklerozu i sve što utječe na protok mokraće, poput bubrežnih kamenaca, moždanog udara i ozljede kralježnične moždine. UTI se obično dijagnosticira CT-om ili magnetnom rezonancom te dugom fleksibilnom cijevi – cistoskopom koji omogućuje pogled u mokraćnu cijev i mokraćni mjehur.

Share this Article