Sastanak CIK-a BiH sa komandantom EUFOR-a Antonom Veslijem

1 Min Read

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Prof. Dr. Suad Arnautović održao je danas sastanak sa Komandantom EUFOR-a General-majorom Antonom Veslijem (Wessely).

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH je informisao delegaciju EUFOR-a o pripremama koje Centralna izborna komisija BiH provodi za raspisivanje Općih izbora u BiH. Izbori će biti raspisani 4. maja 2022. godine, a planirano je da se održe 2. oktobra 2022.godine.

Teme o kojima se razgovaralo bile su aktivnosti koje provodi Centralna izborna komisija BiH u saradnji sa sigurnosnim agencijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH kako bi podržala ove agencije u osiguranju sigurnog okruženja za neometano održavanje izbornog procesa BiH.

Razmijenili su ideje o pitanjima od zajedničkog interesa. Komandant EUFOR je izrazio 100% predanost EUFOR-a mirnoj, multietničkoj i održivoj Bosni i Hercegovini, naglašavajući da EUFOR provodi svoj mandat na nepristrasan način. EUFOR ne komentariše BiH politiku. Njegov mandat je podrška vlastima BiH u osiguranju sigurnog okruženja.

Share this Article