Poruka iz BiH: Imenuj te “igrače” Vučiću

2 Min Read

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, uputio je danas poziv srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da otkrije imena “igrača” koji imaju interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana.

Vučić je u intervjuu za Financial Times istakao da “mnogo igrača” ima interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana, ali da je on liderima EU rekao da će Srbija pokušati da održi mir u regionu.

“Pozivam da se iz BiH, Crne Gore, Albanije i Sjeverne Makedonije otvoreno upita Vučića da pobroji ‘igrače’ koji imaju interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana”, poručio je Mehmedović na početku svoje reakcije.

Ocijenio je kako Vučić “kupuje kinesko oružje na evropskom tlu, a navodno hoće u EU”…

“Ne želi uvesti sankcije aagresoru koji krši međunarodno pravo, a poziva se na to u slučaju Kosova. Njegov ministar odbrane Nebojša Stefanović javno poručuje da Srbija želi imati najsnažniju vojsku u regiji. Pa čin destabilizacije je i to što Srbija želi imati najsnažniju vojsku u regiji. Imala je tu najjaču vojsku u regiji i 1991. pa smo vidjeli kako je završilo”, zaključio je državni zastupnik.

Vučić je u intervjuu za Financial Times također kazao kako je od člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodika zatražio da ne formira vojsku RS, što je lider SNSD-a prihvatio.

Share this Article