VIDEO: Baba SLON izbačen iz stada zbog bolesti upoznaje PSA koji mijenja sve

3 Min Read

Nakon što je odbijena iz svog krda zbog kronične bolesti, beba Ellie imala je nevjerojatno male izglede za preživljavanje.

Srećom, Ellie je dovedena u sirotište Thula Thula Rhino Orphanage u Zululandu, Južnoafrička Republika.
Utočište ima iskustva u brizi za razne životinje, uključujući leoparde, žirafe, vodenkonje i slonove, da spomenemo samo neke.

Kao što ime sugerira, ovo utočište za divlje životinje uglavnom opskrbljuje bebe nosoroga kojima je potrebna rehabilitacija, ali na sreću za Ellie, ovo utočište mu je moglo pružiti nepodijeljenu brigu i pažnju.

Iako on nije bio nosorog spašen od krivolova, Ellie je imao brigu svjetske klase među svojim parnjacima nosorogima.

Sirotište za divlje životinje nastoji zadovoljiti potrebe svih životinja koje prođu kroz njegova vrata. Iako su usredotočeni na nosoroge siročad, utočište nikada ne bi odbilo životinju u potrebi. Cilj im je pomoći što većem broju životinja.

Po dolasku u sirotište, članovi osoblja brzo su shvatili da Ellie pati od pupčane kile.

Nažalost, kompromitirano područje već se zarazilo i proširilo njegovim krvotokom. Da stvar bude gora, mladi slon je dobio alergiju na mlijeko. Sirotište je pokušalo poslati nekoliko mliječnih proizvoda iz različitih zemalja, ali ništa nije uspjelo za jadnu Ellie.

Ali nisu odustali! Osoblje je počelo pripremati napitak sličan mlijeku za bebu slona!

Koristeći dobro kuhanu rižu s dodanim proteinima i mineralima, Ellie je polako počela unositi potrebne hranjive tvari. Polako, ali sigurno, mladi je slon povratio dio svoje snage i energije.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja da ujedini Ellie sa svojim stadom, sirotište je postalo njegov stalni dom.

Slonovi su vrlo društvene životinje koje uspijevaju u grupnom okruženju. Beba Ellie počela se suočavati s psihološkim problemima bez stalne interakcije s kolegama slonovima. Slonovi su jedna vrsta koja vjerojatno neće preživjeti bez potrebnih interakcija s drugima svoje vrste.

Iako su mogli pružiti liječničku pomoć, osoblje utočišta nije bilo sigurno kako pomoći jadnoj Ellie u njegovim socijalnim potrebama.

Iako mu je nedostajala potpora krda slonova, Ellie je postala nevjerojatno društvo u utočištu.

Oni su otprilike najslađi životinjski dvojac koji smo ikada vidjeli.

Ellie se sprijateljila s jednim od najnovijih dodataka sirotištu, Dumom, umirovljenim psom službenikom.

Od Duminog dolaska u svetište, njih su dvoje postali neposredni prijatelji. Često ih se može naći kako se igraju na svom omiljenom mjestu – hrpi pijeska. Osim što jednostavno uživaju u društvu drugoga, ovaj dvojac voli trčati i igrati se zajedno.

Gotovo istog trena, Ellieno se raspoloženje ponovno probudilo. Opet je bio veseo. Iako to nije krdo slonova koje mu je trebalo, osoblje se nada da će novo prijateljstvo biti dovoljno da Ellie održi dobro raspoloženje.

Da biste pogledali cijelu priču o Ellie i Dumi, svakako kliknite na videoplayer ispod!

Sigurno ćete se nasmijati u tren oka!

Molimo PODIJELITE ovo sa svojim prijateljima i obitelji.

piše animalchannel

Share this Article